Lumina ambientala

Lumina ambientala

Atmosfera este un factor extrem de important. În acest articol, vom discuta despre felul în care trebuie luminată camera în care îți desfășori activitatea.

Dacă stai lângă o fereastră: în general, lumina naturală nu este recomandată, deoarece nu e stabilă. Dacă, totuși, decizi să te poziționezi în acest loc, ai grijă ca fereastra să nu fie nici în fața, nici în spatele tău, ci în stânga sau în dreapta, la o distanță de aproximativ 2 metri. Asigură-te că există o modalitate de a micșora cantitatea de lumină, deoarece o iluminare prea puternică poate afecta calitatea imaginii.

Dacă folosești lumină artificială: e important să te asiguri că ai suficientă lumină. Becurile cu halogen sunt foarte bune, pentru că aduc culorile la viață și te fac să arăți mult mai bine. NU folosi doar lumina ecranului tău, deoarece este insuficientă.

Ideal ar fi să ai mai multe surse de lumină care să fie ori deasupra ta, ori în stânga și în dreapta, ori în spatele calculatorului, însă întotdeauna în afara cadrului. Dacă sunt în spatele tău, imaginea va fi supraexpusă, lucru ce trebuie evitat.


0 Comentarii

ComenteazăCancel reply