Setări webcam

Setări webcam

  • Expunere: folosită cu moderație, opțiunea îți garantează o imagine plăcută, luminoasă. Este folosită pentru a determina câtă lumină pătrunde prin lentilă.Totuși, folosită prea mult, poate duce la supraexpunere și la o transmisie sacadată. În loc să abuzezi de această setare, e mult mai bine să aprinzi câteva lumini în jurul tău ca să obții condițiile perfecte.
  • Gain: determină puterea transmisiei. Se poate folosi și pentru a crește luminozitatea imaginii, însă, după o anumită limită, va scădea calitatea filmării. Pentru a evita acest lucru, se poate recurge la soluția de la punctul anterior.
  • Intensitatea culorilor: determină saturația. Folosită prea puțin, o să aibă ca rezultat niște culori fade, lipsite de viață. Prea mult, însă, va face imaginea să arate deranjant și nenatural. Astfel, trebuie echilibrată cu grijă și se poate folosi în combinație cu alte setări și filtre.
  • RightLight: această opțiune este valabilă doar pentru anumite camere Logitech. Îi permite webcam-ului să găsească cele mai bune setări în orice condiții de iluminare. Deși sună bine, în medii slab luminate, filmarea va avea o calitate mai slabă și va fi sacadată. De aceea, este recomandat să dezactivați această setare, pentru a asigura condiții stabile și o calitate bună a imaginii.
  • Autofocus și Zoom: utilizarea celor două nu este tocmai o idee bună. Ca model, trebuie să te miști destul de mult, iar asta va creea dificultăți atunci când camera își va schimba focusul, rezultând într-o filmare de proastă calitate. Același lucru se va întâmpla și cu zoom-ul, care ar putea avea ca urmare o imagine slabă și pixelată.
  • Echilibrarea albului: această setare se asigură că orice este alb în realitate, va fi alb și în filmare, indiferent de condițiile de luminozitate. Este un punct de referință în schema de culori a camerei, care poate fi setat fie automat, fie manual, de tine. În cazul în care recurgi la setările automate, ai grijă ca în imaginea de referință să fie cel puțin un obiect alb, întrucât camera va percepe cel mai deschis lucru drept alb și dacă nu procedezi cum trebuie, există posibilitatea ca setarea să se facă greșit.

0 Comentarii

ComenteazăCancel reply