15 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre v

15 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre v

Videochatul este una dintre cele mai prospere afaceri din România. Industria din ţara noastră produce anual peste 100 de milioane de euro, dintre care 5-10 milioane de euro ajung la bugetul de stat sub forma taxelor şi impozitelor.


Acest domeniu creşte de la an la an, iar veniturile modelelor de videochat ajung până la 10.000 de dolari pe luna.


Tinerele care aleg o carieră în acest domeniu nu au parte numai de câştiguri financiare demne de invidiat, ci şi de program flexibil pentru a putea să se ocupă de viaţa personală şi de condiţii extraordinare de muncă.


Astfel, multe studente sau salariate nemulţumite de clasicele locuri de muncă, unde nu se simt apreciate, trudesc din greu sau câştigă foarte prost, renunţă la mentalitatea învechită şi aplică pentru un job în videochat. „Suntem conştienţi că lumea încă priveşte în mod greşit o carieră de model de videochat, însă este normal, vor mai trece decenii până ce vom înţelege şi accepta acest job aşa cum este de fapt: corect, dificil, util”, a declarat Robert Vanderty, managerul unui studio de videochat, care oferă tinerelor posibilitatea de a face videochat glamour, unde nuditatea este interzisă.


Iată care sunt cele mai importante aspecte din acest domeniu, pe cât de profitabil, pe atât de controversat:


1. Peste 100 de mii de femei din România activează că modele de videochat pe cele mai renumite site-uri din lume.

2. Un model de videochat poate ajunge să câştige între 3 şi 10 mii de dolari pe luna, muncind în medie 40 de ore pe săptămâna.

3. Femeile care vor să se angajeze la un studio de videochat nu au nevoie de niciun fel de studii sau de experienţă, însă sunt necesare un aspect fizic plăcut, cunoştinţe de baza de limba engleză şi o fire muncitoare, serioasă şi sociabilă.

4. Videochatul este o activitate economică legală în România încă din 2003.

5. Studiourile de videochat oferă modelelor contracte de artist-interpret deoarece activitatea lor este comparabilă cu cea a studiourilor de producţie a emisiunilor de divertisment, care îşi vând apoi produsele către posturile de televiziune, pentru a fi distribuite către public.

6. Comisionul unui model de videochat este, în general, de 60%. Cine oferă mai mult va recurge ulterior la diverse tertipuri pentru a păcăli modelul deoarece

studiourile au cheltuieli pe care nu şi le-ar putea susţine din comisioane mai mici şi ar ieşi din afaceri.

7. Plata modelelor se face de două ori pe luna în baza unor acte adiţionale, în care sunt specificate sumele realizate pe fiecare site, impozitul către stat, cursul

valutar al zilei şi totalul de plata către model.

8. Studiourile de videochat nu au voie să angajeze decât persoane care au împlinit 18 ani şi care nu suferă de dizabilităţi psihice.

9. Videochatul poate fi practicat atât la 18 – 20 de ani, cât şi la 30-35 de ani sau chiar la 40 de ani, dacă modelul are un aspect tânăr şi se îngrijeşte corespunzător.

10.  Un model de videochat aflat la început de carieră îşi alege un nume de scenă (nickname), pe care îl foloseÅŸte pentru a-ÅŸi crea profiluri pe diverse site-uri de

profil.

11.  Modelele stau pe chaturile gratuite de pe site-urile de videochat, iar acolo îi conving pe membrii să plătească pentru sesiuni private.

12.  Programul de lucru este flexibil. ÃŽn general, există 5 ture pe săptămâna a câte 8 ore, dar se poate lucra ÅŸi 6 zile din 7 sau 4 zile pe săptămâna.

13.  Paradoxal, membrii site-urilor de videochat nu caută neapărat nuditate ÅŸi show-uri erotice, pe care le pot găsi gratuit pe Internet. AceÅŸtia vor să socializeze,

să se relaxeze sau să-şi caute sufletul pereche.

14.  Pentru a deveni model de videochat nu trebuie să fii perfectă. BărbaÅ£ilor le plac femeile sociabile, cu un aspect fizic decent, care au încredere în ele.

15.  Videochatul de acasă este mai puÅ£in bănos decât cel practicat într-un studio profesionist, unde modelele beneficiază de decoruri diverse, aparatură modernă,

conexiune rapidă la Internet, training, hairstylisti, make-up artişti, maseuri şi chiar psihologi.


0 Comentarii

ComenteazăCancel reply