Configurare lumini

Configurare lumini

Daca ai fost curioasa si ai facut un pic de cercetare pe net, e foarte probabil ca ai dat peste informatii contradictorii cu privire la iluminarea camerei.

Multe din informatii sunt gresite. Un echipament ultra profesionist costa ceva bani, iar tu nu ai nevoie de asta. Un echipament de baza va fi suficient pentru a-ti multumi clientii. 

De ce ai nevoie: Două lămpi fără nuanțe

SAU

O lampă È™i o fereastră luminoasa 

luminarea depinde foarte mult de spațiul tau și va trebui să experimentezi un pic pana cand obtii rezultatul dorit. Urmeaza aceste sfaturi simple și iti va fi mai usor: Pastreaza luminile cat mai aproape de nivelul ochilor. Dacă folosesti o fereastră si ai lumina naturala, unghiul nu va prezinta o problemă.

Nu folosi o lampă de birou. Lumina va fi de calitate proasta si umbrele de pe tine și / sau din spatele tău nu vor favoriza o experienta placuta pentru client. Lămpile de masă au efect placut.

Becurile de 60 de wati sunt recomandate pentru o lumina cat mai naturala.


Poziționeaza luminile la aproximativ 45 de grade, in spatele calculatorului in ambele parti, astfel încât te afli in punctual focal unde se intalnesc luminile.

Asta e configurația de bază. Cu aceste elemente esențiale, ai tot ce iti trebuie ca sa devii un model de videochat si sa incepi sa castigi bani incepand de azi.



Cateva ”trucuri„ care iti vor reduce cheltuielile


Studiourile de videochat iti vor spune ca doar prin intermediul echipamentului de inalta calitate vei avea succes in aceasta meserie, insa o calitate inalta video poate fi obtinuta si prin mijloace mai putin costisitoare.

Iluminarea reprezinta poate partea cea mai importanta care va determina calitatea video. Iluminarea facuta cum trebuie bate orice aparat video de sute sau mii de euro.


Luminile de cea mai buna calitate sunt cele de fotograf cu umbrelute pentru a face lumina mai difuza. Aceste kit-uri incep de undeva de la 50$. Nu e nevoie, insa, sa investesti in iluminare scumpa. Te poti descurca si cu lampadare. Un lampadar de la IKEA costa in jur de 50 de lei pe OLX.ro .

Iti vor trebui surse multiple de lumina. De preferat ar fi sa ai trei surse la dispozitie. Una in stanga, una in dreapta si una deasupra, pentru a reduce umbrele. Gasesti pe olx.ro lampi de diferite marimi care sa se potriveasca cu dimensiunea camerei tale. Lampile de birou sunt chiar ieftine. Multe modele prefera lampile acoperite cu hartie pentru o lumina mai placuta ochiului.


Important sa tii minte ca luminile puternice care sunt prea apropiate de tine vor face ca unele parti ale corpului tau sa straluceasca. Ai cateva optiuni pentru a preveni asta:

Becuri cu putere mai mica.

Acopera lampa cu cateva straturi de servetel sau o batista. Ai grija sa acoperi asa incat sa nu se arda servetelele sau sa se supraincalzeasca batista.


Luminile trebuie sa fie cat mai departe de tine. Unele modele aleg sa acopere lampile cu umbrele colorate pentru a da o nuanta imaginii.


Daca nu te intereseaza sa cumperi un sistem de iluminare, urmeaza instructiunile.


Tipul de bec pe care il vei folosi va afecta calitatea si culoarea imaginii tale. Becurile de tip “soft white” dau o nuanta mai calda si, adesea, de culoare galbuie, in timp ce becurile de tip “lumina de zi” vor crea o nuanta mai rece care bate un pic spre albastru.

Becurile LED sunt un pic mai scumpe decat becurile CFL, insa emana mult mai putina caldura si consuma mai putina electricitate. 

0 Comentarii

ComenteazăCancel reply